Zajedničkom akcijom tržišne i poreske inspekcije, policije i drugih državnih organa utvrđeno da je kod njega na lageru bilo uskladišteno 2.000 tona šećera u pakovanju od jednog kilograma

Narednih dana povećane isporuke šećera tržištu, veletrgovac iz Kolubarskog okruga kriv za nestašicu?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.M.
Podelite vest

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Uroš Kandić izjavio je da će proizvođači šećera danas i narednih dana isporučivati količine koje daleko nadmašuju potrebe tržišta.

Kandić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, naveo da će danas i narednih dana proizvođači šećera dostaviti do 400 tona, objasnivši da se u normalnim situacijama troši 260 tona dnevno.

On je rekao da će se u narednim danima situacija sa šećerom popraviti, dodavši da je jučerašnjom Uredbom Vlade cena te namirnice ujednačena za sva pakovanja, tako da više neće biti potrebe za enormnom kupovinom šećera u pakovanjima od kilogram, što je bila situacija do sada.

Državni sekretar je naveo da je veletrgovac iz Kolubarskog okruga bio jedan od ključnih faktora za nestašicu i da je zajedničkom akcijom tržišne i poreske inspekcije, policije i drugih državnih organa utvrđeno da je kod njega na lageru uskladišteno 2.000 tona šećera u pakovanju od jednog kilograma.

Prema njegovim rečima, to je desetodnevna potreba kompletne Srbije za pakovanjem šećera od kilogram, a za deo zemlje koji je on snabdevao, to je količina koja premašuje mesec dana.

U kontroli je utvrđeno da je on u prethodnih mesec dana izbacio svega oko 25 tona pakovanja šećera od kilogram, a ostalih pakovanja, odnosno šećera u rinfuzu, koji su bili i do 30 dinara skuplji, izbacio je deset puta više i špekulativnim aktivnostima izazvao poremećaj na tržištu, objasnio je Kandić.

Inspekcijski organi i danas rade svoj posao. Tamo se i dalje utvrđuje činjenično stanje, istakao je državni sekretar, pri čemu je uputio poziv građanima da, ukoliko primete da je u nekoj prodavnici cena šećera u pakovanju od jednog kilograma viša od 89,99 dinara, to prijave tržišnoj inspekciji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x