Narodna stranka: Šapić ponovo prekršio zakon, nadležni da utvrde kako je kupio kuću u Italiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.narodna.org.rs
Podelite vest

Narodna stranka zatražila je od policije i tužilaštva da pokrenu postupak protiv gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića “radi utvrdjivanja okolnosti” pod kojima je kupio kuću od 400 kvadrata u italijanskom gradu Trstu.

Iz te stranke su ocenili da je Šapić “ponovo prekršio zakon” jer kao javni funkcioner, Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da je kupio kuću u Italiji čime je kako se navodi, onemogućio proveru porekla novca iskorišćenog za kupovinu te nekretnine.

“Najnovija saznanja do kojih je došao BIRN da je Aleksandar Šapić vlasnik kuće površine 400 kvadratnih metara u Trstu potvrđuju navode Narodne stranke koja je više puta javnosti predstavila dokaze da za Šapića ne apsolutno ne važe zakoni Srbije i da nije dostojan da bude gradonačelnik Beograda”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je Šapić “svojim nezakonitim postupanjima u više navrata pokazao da nije dostojan da obavlja javnu funkciju i da se stara o zaštiti interesa Beograđana”.

“Nova saznanja potvrđuju da je zahtev za njegovo razrešenje bio osnovan i legitiman”, naveli su iz Narodne stranke.

Nedeljnik Vreme objavio je ranije da je Šapić prekršio zakon jer Agenciji za sprečavanje korupcije nije prijavio da je u Trstu kupio kuću vrednu 820.000 evra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x