Negotinci uživali u filmu “Glumčina” niške produkcije i promociji knjige “Čarobnjak Radmilović”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.ngportal.rs
Podelite vest

U Domu kulture u Negotinu sinoć je održana promocija dokumentarnog filma o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“, u produkciji City grupe iz Niša i koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, kao i knjige „Čarobnjak Radmilović“, autora Milana Cacija Mihailovića, u izdanju Ustanove „Zoran Radmilović“.

O knjiizi i filmu govorili su autor knjige Milan Caci Mihailović, Vladimir Đuričić, direktor pozorišta „Zoran Radmilović“, reditelj filma Vladimir Ristić i producent filma Oliver Paunović.

Foto: www.ngportal.rs

Film “Glumčina” o velikom srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću koji je obeležio drugu polovinu 20. veka svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije, naišao je na odličan prijem kod negotinske publike koju je raznežio i oduševio.

“Ponosni su Negotinci i na Mokranjca, i na Đorđa Stanojevića, i na Hajduk Veljka i na Čučuk Stanu. Svesni su da se ne živi ni od istorije, ni od stare slave. Uživali smo svi zajedno u premijeri filma “Glumčina” a koliko vole Zorana Radmilovića pokazali su time što su napunili salu Doma Kulture. Hvala Vam dragi Negotinci!”, rekao je producent Oliver Paunović.

 

Foto: www.ngportal.rs

Do sada je premijerno prikazan u rodnom mestu Zorana Radmilovića – Zaječaru, u Centru za kulturu Zlatibor, u bioskopu Cine Grand u Nišu, Grdelici, na festivalima u Istočnom Sarajevu i Čikagu, ali i na mnogim drugim festivalima.

“Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović” posvećena je legendarnom srpskom i jugoslovenskom glumcu Zoranu Radmiloviću. Knjigu je povodom 35 godina od Radmilovićeve smrti, publikovala Ustanova Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

Ova knjiga je još jedan spomenik čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi svoga naroda i koji i dalje živi, zaista živi i to vrlo intenzivno u nezaboravu. Pored reči Zoranove rođene sestre, gospođa Mirjane i njegove voljene sestričine Selene, u knjizi ćete naći reči glumaca, reditelja, suflera, dramskih pisaca, teatrloga, kritičara. Tu su i moje priče vezane za događaje iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga veka, kada je sa Zoranom provodio vreme na sceni, na probama, na gostovanjima, u garderobama, u bifeu. Tu je i oko 200 fotografija, dokumenata, isečaka iz novina…

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x