Nekoliko stotina građana protestovalo protiv nasilja u Gornjem Milanovcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Nekoliko stotina građana Gornjeg Milanovca okupilo se sinoć na trećem protestu protiv nasilja u tom gradu i ponovilo zahteve za gašenjem televizija Pink i Hepi, ostavkama članova REM-a i rukovodstva RTS-a i smenama ministra policije i direktora BIA Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina.

Okupljenima se obratila vaspitačica Biljana Nedić koja je rekla da su protest u Gornjem Milanovcu organizovali građani tog grada koji su od početka podržavali i učestvovali na protestima “Srbija protiv nasilja” u Beogradu.

“Mi smo od početka želeli da se naša poruka pošalje političarima, a njihov je zadatak da ove probleme u našem društvu, koje građani više ne mogu da tolerišu, što pre reše”, rekla je Nedić.

Ona je dodala da je veliki broj ljudi na ulicama pokazatelj da do promena u državi mora doći i da je borba protiv dezinformacija i govora mržnje teška, ali neizbežna.

“U našoj zemlji su mediji postali oružje, a posledice upotrebe takvog oružja su opasne i za nas tragične. Naša je želja, i ono za šta se borimo i zalažemo da se građani oslobode i da se sami opredele koje vrednosti žele da zastupaju”, rekla je Nedić.

Ona je ocenila da su građani koji protestuju protiv nasilja u Srbiji, od aktulene vlasti umesto izvinjenja dobili ucene, pretnje i uvrede.

“Umesto oduzimanja frekvencija tlevizijama Pink i Hepi dobili smo najavu nove sezone rijaliti programa, a u međuvremenu je ukinuta škola, bez ikakvog objašnjenja je pre vremena završena nastava ove školske godine. Umesto preuzimanja odgovornosti dobili smo sraman pokušaj da se budućnost dece kupi sa deset hiljada dinara, kao i crtanje mete na čelo svima koji žele da zaustave mržnju i nasilje”, rekla je Nedić.

Na protestu je pročitana i onlajn peticija, upućena ministarki kulture Maji Gojković, koju je inicirala organizacija “Kreni–promeni” da se republička nagrada za mlade muzičke virtuoze Srbije nazove po dečaku koji je uspešno svirao klavir Andriji Čikiću, jednom od nastradalih učenika 3. maja u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Okupljeni građani su potom u koloni prošetali centralnim gradskim ulicama sa velikim transparentom “Gornji Milanovac protiv nasilja” i  uz melodiju “Emocije”, koju je komponovao ubijeni učenik beogradske osnovne škole Andrija Čikić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x