NIN: U istrazi protiv Slobodana Malešića su i Miloš Vučević, Nebojša Stefanović i Zvonko Veselinović

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

U istrazi protiv policijskog generala Slobodana Malešića, pominju se i sadašnji ministar odbrane Miloš Vučević, bivši ministar odbane Nebojša Stefanović, kao i biznismen sa crne liste Sjedinjenih Američkih Država i Britanije Zvonko Veselinović, objavio je nedeljnik NIN.

“Tu se između ostalih spominju nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, a sada ministar odbrane Miloš Vučević, zatim njegov prethodnik u tom ministarstvu Nebojša Stefanović, kao i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović, koji je na crnim listama SAD i Britanije. Niko od njih zasad nije obuhvaćen istragom, koja nije okončana, niti se proveravaju eventualni poslovi koje su imali sa Malešićem”, naveo je NIN.

Najviše se spominje biznismen Dženan Kujović, koji se tereti da je kao deo organizovane kriminalne grupe koju je vodio Malešić davao mito da bude zaštićen od istraga.

Kujovića je u jednom postupku uzastupao, kao i kasnije državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović, predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe i član Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.

“Angažovanje Đukanovića podgreva sumnju da bez njega ne može da se vodi nijedan postupak koji je na bilo koji način povezan sa vrhom vlasti, poput Jovanjice, a zastupao je i brata predsednika Srbije Andreja Vučića”, piše NIN.

U naredbi od 21. juna 2021, kojim se produžava nadzor nad Malešićem, kao razlog se navode “sumnjivi” kontakti sa Kujovićem i konstatuju se kontakti sa Vučevićem i Stefanovićem, “bez ulaženja u detalje”, piše NIN.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x