Nišlija koji je ubadao prolaznike osuđen na lečenje i šest i po godina zatvora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Nišlija Vasilije Jovanović (20) osuđen je na šest godina i šest meseci zatvora, uz meru obaveznog lečenja i meru čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi, jer je juna prošle godine na ulici, bez ikakvog razloga, nožem izbo četvoricu slučajnih prolaznika kojima je naneo lake telesne povrede.

Mera obaveznog čuvanja i lečenja izrečena je jer je veštačenje pokazalo da Jovanović pati od teškog poremećaja ličnosti zbog čega je u vreme izvršenja dela bio u stanju smanjene uračunljivosti.

Prvi napad dogodio se na Bulevaru Nemanjića gde je izboden S. I. (20), a potom je u ulici Branka Krsmanovića oštrim predmetom uboden V. Đ. (30), dok su dan kasnije u ulici Ljube Didića povređeni S. M.(19) i njegov drug A. K. (24).

Pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude, a tužilaštvo je najavilo žalbu.

Zamenik OJT Vladimir Stanojević zatražio je da se Jovanoviću izrekne zatvorska kazna od osam godina i pet meseci uzimajući u obzir da su, kako je kazao, izvršena na drzak način, da su žrtve bili potpuno nevini mladi ljudi, te da je ponašanje optuženog izazvalo veliki strah među Nišlijama.

Jovanovićev branilac advokat Momčilo Kovačević je isticao da je njegov klijent krivično neodgovoran, jer ne shvata značaj svojih radnji niti je u stanju da upravlja svojim posledicama.

Jovanović je 2016. godine je još kao maloletnik počinio teško krivično delo. Tada je pokušao da nožem ubije V. J. (17) koga je ubo nožem u stomak nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Povređeni je jedva preživeo, a Jovanović je kažnjen upućivanjem u vaspitno-popravni dom. Kazna koja mu je danas izrečena je prvostepena i na nju imaju pravo žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x