Nove aktivnosti na trasi Gold gondole za zdrav stil života

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Zlatibor je idealna destinacija za aktivan odmor sa nizom sadržaja koje svako može da otkrije u skladu sa svojim interesovanjima i upotpuni svoj boravak u vidu zdravog stila života.

JP “Gold gondola Zlatibor“ znatno doprinosi tim sadržajima prilikom čega organizuje dane velnesa i zdravlja za sve posetioce, u cilju podizanja svesti kod ljudi o značaju zdravog i aktivnog načina života.

Pored vožnje duge devet kilometara u jednom pravcu sa pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora, JP “Gold gondola Zlatibor“ od sada pruža i seriju novih interaktivnih sadržaja na međustanici kod Ribničkog jezera i na vrhu Tornik.

„Zdravstveni i velnes turizam su sada u ekspanziji. Iz tog razloga mi smo pokrenuli svakodnevne aktivnosti na trasi gondole koje podrazumevaju, promovisanje zdravih stilova života, između ostalog to je: zdravi dan ili dan velnesa i zdravlja sa Specijalnom bolnicom Čigota, razgovor sa njihovim nutricionistima i lekarima, degustacija zdravih zlatiborskih zalogaja. Takođe, promovišemo i sportove, pružamo mogućnost da se o njima nešto nauči, poput: streličarstva, paraglajdinga a dostupne su i radionice starih zanata . Kroz par nedelja na međustanici kod Ribničkog jezera biće završena i staza za tjubing, izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola Zlatibor”.

Pred letnju sezonu broj kabina je povećan, a gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta i važi za najdužu jednosegmentnu panoramsku gondolu na svetu sa najdužom vazdušnom trasom u Evropi.

„Da bi se smanjio red čekanja za vožnju, nabavili smo još 18 kabina. U prethodnom periodu završeni su svi neophodni pregledi i servisi gondole kako bi bezbednost i zadovoljstvo prilikom vožnje bila na najvišem nivou. Ograničenja za vožnju gondolom ne postoje, vožnja je prilagođena i osobama sa posebnim potrebama. Ono što je novina, za sve naše posetioce obezbedili smo i mogućnost vožnje sa kućnim ljubimcima“, rekao je Aleksandar Milosavljević, tehnički direktor.

Ideja i cilj ovih aktivnosti je da se  svim turistima i posetiocima gondole omogući raznolika ponuda sadržaja i aktivnosti i u zimskom i u letnjem periodu.

Sve aktivnosti su besplatne i pogodne za decu i odrasle tokom svakog radnog dana od 11 časova.

Prirodni uslovi Zlatibora, kvalitetna ponuda, raznovrsni sadržaji i bogati programi za boravke gostiju svih uzrasta će još jednom dokazati zašto je Zlatibor najposećenija planina u Srbiji, za sve generacije i tokom svakog godišnjeg doba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x