Nušićijada u Ivanjici od 25. do 28. avgusta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Udruženje turističkih novinara Vojvodine printscreen
Podelite vest

Festival humora, kulture i zabave “Nušićijada”, u čast pisca i komediografa Branislava Nušića, ove godine biće održan od 25. do 28. avgusta u Ivanjici pod sloganom “Više od festivala”, saopštio je Organizacioni odbor.

Na programu su najavljeni koncerti, izložbe, tribine, književne promocije, pozorišne predstave, performansi, ali i šaljiva fudbalska utakmica između “Radničkog” i “Građanskog” kojom će biti obeleženo 45 godina od snimanja TV serije “Više od igre” u tom gradu.

Na dan pre zvaničnog otvaranja u Domu kulture u Ivanjici biti održana Svečana akademija, kada će biti dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima, glumcima i institucijama, uz obeležavanje 110 godina postojanja lokalnog Fudbalskog kluba “Javor”.U okviru “Nušićijade” publici će se predstaviti glumci pozorišta Slavija u predstavi “Komedija zabune”, kao i Narodnog požorišta iz Beograda koji će po delu Branislava Nušića odigrati predstavu “Vlast”, dok će amaterskia pozorišta iz Užica i Ivanjice odigrati predstave “Gospođa ministarka” i “Svinja”.

Na bini “Okruglo pa na ćoše” najavljen je nastup humoriste Neša Bridžisa i glumca Nebojše Milovanovića.

Muzički program

U muzičkom delu programa nastupaju grupe “Kerber”, “ABBA real tribute band”, “Acapella grupa FAMOS”, orkestar Big Bend Dejana Petrovića i “Belegrade dixieland orchestra”.

Velika koncertna scena rezervisana je za koncerte Tonija Cetinskog i Harisa Džinovića.

Glumac Milan Milosavljević iz Beograda će tradicionalno, u ulozi Branislava Nušića prilikom svečanog otvaranja “Nušićijade” preuzeti ključeve grada.Prva “Nušićijada”, kao festival filmske komedije, pokrenuta je 1968. godine u Ivanjici i trajala je do 1972, kada je ugašena nikad obrazloženom odlukom.

Festival je ponovo pokrenut 2009. godine i prema proceni organizatora tokom proteklih 13 obnovljenih “Nušićijada” njene programske sadržaje videlo je oko 600.000 ljudi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x