Oboren rekord srpske železnice – 181 kilometar na sat na testiranju brze pruge kod Inđije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novu železničku stanicu Inđija, koja se rekonstruiše u okviru izgradnje brze pruge, na deonici Stara Pazova–Novi Sad. Predsednik Vučić je do stanice stigao specijalnim mernim kolima kojim se proverava brzina nove pruge.

“Oborili smo rekord, 181 kilometar na sat, rekord Srbije. Ide dobro, biće 200 sutra, prekosutra”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je obišao perone, kao i staničnu zgradu, sada u potpuno novom “izdanju”, a specijalnim mernim kolima “proverio” brzinu nove pruge.

“Sa Đurđicom Zagorac, upravnicom stanice Inđija, obišao sam danas njeno staro radno mesto u potpuno novom ruhu. Ponosan na Srbiju!”, napisao je Vučić na Instagram profilu “budućnostsrbije”, uz fotografije moderne železničke stanice u Inđiji.

Rekonstrukcija železničke stanice Inđija, na deonici brze pruge Stara Pazova – Novi Sad počela je prošle godine. Stanica je izgrađena davne 1883. godine i nije rekonstruisana nekoliko decenija.

Kako je prilikom početka radova rekao Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije, biće urađena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje staničnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice.

Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja. Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Inđiji izvodi ruska kompanija RZZD Internešnal.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x