Obradović (Dveri): Pretplatu za RTS prebaciti u Fond za teško bolesnu decu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: facebook Двери - Dveri printscreen
Podelite vest

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se odgovornost direktora Informativne redakcije Radio-televizije Srbije (RTS) i Javnog medijskog servisa ogleda u tome što ne objavljuju istinu o onome što se zaista dešava u Srbiji.

Obradović je u saopštenju ocenio da bi zbog toga pretplatu za RTS trebalo ukinuti, a sredstva prebaciti u Fond za teško bolesnu decu.

“Njihova odgovornost ogleda se u sistematskom neobjavljivanju istine o svemu onome što se zaista dešava u Srbiji, kao i ništa manje otvorenom služenju propagandi vladajućeg režima od TV Pink. Radi se o Informativnoj redakciji koja je ukinula sve političke emisije tokom tri letnja meseca, pod izgovorom promene programske šeme, i na taj način oduzela građanima Srbije mogućnost da se čuje i druga strana izuzev vlasti”, naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, najnoviji primer je današnje gostovanje predsednika Srbije u jutarnjem programu, “bez ikakvog konkretnog povoda i teme”.

“Za to vreme, niko od političara iz opozicije mesecima nije gostovao na Javnom medijskom servisu, a čak su i prenosi skupštinskih zasedanja na Drugom programu RTS prekidani nevažnim sportskim utakmicama”, dodao je on.

Predsednik Dveri je zbog svega toga predložio da se ukine pretplata za RTS i da se sredstva koja se tim putem prikupljaju prenamene za potrebe Fonda za teško bolesnu decu u Srbiji.

“To je, svakako, nešto mnogo konkretnije i važnije od pomoći još jednoj propagandnoj televiziji vladajućeg režima. A za minus u kasi RTS-a neka se iz privatnih džepova pobrine njihov današnji gost Aleksandar Vučić, kome su jedinom otvorili vrata svoje kuće u ovom letnjem periodu”, naveo je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x