Obradović (Dveri): Smenite članove REM-a, ukinite Informer i dozvole Pinku i Hepiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Lider Dveri Boško Obradović zatražio je danas od predsednika Skupštine Srbije da hitno zakaže posebnu sednicu povodom krize na severu Kosova i Metohije, kao i da se Srbija tim povodom obrati Savetu bezbednosti UN.

Na skupštinskoj sednici na kojoj se raspravlja o izveštaju REM-a o nasilju u televizijskim programima, Obradović je, uz izvinjenje što govori mimo dmevnog reda, rekao da vlast snosi deo krivice jer su, kako je naveo, “pozvali Srbe na svoj miting dok okupator iz Prištine upada u opštine sa srpskom većinom”, pa danas građani sopstvenim telima probaju da vrate te oduzete opštine.

Govoreći o izveštaju REM-a, Obradović je rekao da je taj izveštaj glavni dokaz zašto članovi Saveta REM-a treba da budu smenjeni, kad već, kako je naveo, “nemaju dovoljno časti da sami podnesu ostavke”.

“Još pre dva saziva sam ukazao da su televizije sa nacionalnom frekvencijom zagađivači morala, još 2019. godine smo ispred Pinka ukazivali da je Pink zlo koje truje narod, molili smo apelovali da se ukinu rijaliti sa nasilnim sadržajem”, rekao je Obradović i dodao da je tek pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio od Željka Mitrovića ukidanje rijalitija.

Lider Dveri čitao je delove izveštaja REM-a u kojima se navodi da nijedna televizija nije ispunila elaborate na osnovu kojih je dobila nacionalne frekcvencije, a posebno je istakao da je u samom izveštaju rečeno da 46,8 programa Pinka čini rijaliti.

On je dodao da i list “Informer, kao najveće medijsko zlo” pre nekoliko dana dobilo dozvolu da emituje televizijski program, kao da “znaju da će biti smnjeni.

Lider “Dveri” još jednom je pozvao kolege da smene članove REM-a, ukinu Informer i frekvencije Pinka i Hepija.

Predsednik poslaničke grupe “Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve” Milenko Jovanov rekao je da Obradović ne brine ni za Kosovo ni za rijaliti, jer da brine “ne bi upadao u RTS niti napadao Marjana Rističevića, ni novinarke Pinka”.

Poslanik te grupe Nebojša Bakarec rekao je da REM i RTS nisu krivi za nasilje, već su krivi zločinci, a ponovio je da su “trovači javnog prostora” televizije N1 i Nova S.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x