Obradović (Dveri): Vučić sve više okreće leđa Rusiji, patriote da se ujedine u otporu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je uveren da vlasti predvođene predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem “sve više okreću leđa Rusiji i da stvari ne idu u dobrom pravcu”.

“Ostalo je još samo da pod pritiskom Zapada uvedemo sankcije Rusiji pa da naši međusobni odnosi krenu jednim potpuno pogrešnim i štetnim smerom koji nas vodi u to da nas Rusija proglasi neprijateljskom zemljom i da ugrozimo brojne ekonomske i energetske oblike saradnje, a posebno odbranu Кosova i Metohije”, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Kako je ocenio, “to što je Zapadu trenutno važnije da naša vlast pristane na kapitulaciju u formi francusko-nemačkog sporazuma o КiM, ne znači da Zapad paralelno neće pojačavati i pritiske po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, što već i vidimo ovih dana”.

“Svedoci smo i medijskih priprema za uvođenje sankcija u formi optuživanja Rusije da stoji iza demonstracija u Beogradu, po NATO modelu Mila Đukanovića koji je svojevremeno u Crnoj Gori za svaki otpor vlasti optuživao Rusiju da stoji iza toga”, rekao je Obradović.

On je naglasio da “pogrešna politika aktuelne vlasti po oba ova pitanja predstavlja najvažniji spoljno-politički izazov pred kojim se nalazimo u ovoj godini”.

“Sve srpske patriote treba da se ujedine u još jačem otporu sve otvorenijim namerama vlasti da napravi ove dve kardinalne greške po interese srpske države i naroda”, pozvao je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x