Obradović: Nemam nameru da vodim privatne razgovora sa Vučićem kao Đilas, oni dogovaraju koaliciju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem može da razgovara samo kad bude pozvao šefove poslaničkih grupa kod formiranja vlade, napominjući da ga “ne bi iznenadilo da privatni razgovor” Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa bude “o formiranju njihove koalicije za uvođenje sankcija Rusiji”.

“Kad bude i zvanično u predsedničkom mandatu, jedino što je logično, a na to ga obavezuje Ustav, da prilikom formiranja vlade pozove šefove svih poslaničkih grupa na konsultacije da se vidi ko za nju ima većinu. To su jedini zvanični, demokratski, ustavni razgovori koji dolaze u obzir, sve ostalo su privatni razgovori”, rekao je Obradović, ispred zgrade Vlade, gde je protestvovao zbog podrške Srbije isključenju Rusije iz Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

On je napomenuo da “nema želju ni potrebu da priča sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS), a sada ćemo videti ko ima, pa ćemo da vidite ko pije vino sa Vučićem i izdaje opoziciju, maske su pale”.

“Za nas su apsolutno neprihvatljivi ovi tajni pregovori između Vučića i Đilasa o nekakvom ponavljaju izbora u Beogradu, o ponavljanju izbora u Srbiji.  Ja ne mogu da verujem da su oni došli na istu ideju istog dana, a da između njih nema neke vrste dogovora. Kako njih dvojica mogu da se dogovaraju o ponavljaju izbora, to je ukidanje demokratije”, rekao je Obradović.

On je istakao da “patriotske stranke neće dozvoliti da Vučić i Đilas više monopolišu srpsku političku scenu”, jer su izbori pokazali da postoje i patriote, pozivajući “sve patriote, od pojedinaca do Srpske pravoslavne crkve, u jedan front”.

“Jedina je sada podela na one koji su za NATO i uvođenje sankcija Rusiji i one protiv toga. Glasanjem protiv Rusije, Vučić pokazuje da namerava da uvede sankcije našem savezniku u odbrani Kosova i Metohije i Republike Srpske”, rekao je Obadović.

On je naglasio da se predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić “zavukao u mišju rupu i ne sme ništa da kaže mada se u kampanji busao u grudi, tvrdeći da je rusofil”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x