Osnivač Zabranjenog pušenja tužio bivšeg pevača te grupe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Rock-El-Clasico,-Stefan-Milenkovic-i-Nele-Karajlic,-foto-Nebojsa-Babic-
Podelite vest

Jedan od osnivača sarajevske rok grupe Zabranjeno pušenje Davor Sučić saopštio je  da je povukao dozvolu za javno izvođenje svojih pesama koje je u Srbiji i inostranstvu izvodio bivši pevač i suosnivač tog benda Nenad Janković, u javnosti poznat kao Nele Karajlić.

Kako se navodi, zabrana se odnosi na koncerte i medijske nastupe koje Janković ima sa violinistom Stefanom Milenkovićem.

U saopštenju se navodi da je Janković u više navrata koristio brend i autorska dela Zabranjenog pušenja i da se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih i fonogramskih prava, kao i da je drugim ljudima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada.

“Tragom ovakvog nezakonitog ponašanja dotični je na krajnje neukusan i neprimeren način, u saradnji sa violinistom Stefanom Milenkovićem, vršio izmene i prearanžiranje izvornih kompozicija Zabranjenog pušenja u klasičnu formu, bez ikakvog prethodnog obaveštavanja i odobrenja većinskih i legalnih autora, te uz potpunu izmenu originalnog duha i estetike dela koje je koristio”, dodaje se.

Sučić je dodao da je povukao dozvolu za javno izvođenje svojih dela, kako na teritoriji Srbije tako i u inostranstvu, do epiloga sudskih tužbi za zaštitu članova i autora Zabranjenog pušenja od “zloupotreba imena, autorskih dela i nezakonitog ponašanja Jankovića i organizatora koncerata koji takve programe promovišu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x