Osnovci iz Vojvodine u đačkim klupama od ponedeljka, srednjoškolci kombinovano

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto. Srbija Vesti
Podelite vest

Nastava u osnovnim školama u Vojvodini od ponedeljka, 17. januara odvijaće se kroz neposredni rad u školi, saopštio je danas Tim za škole koji prati epidemijsku situaciju u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, nastava u srednjim školama od ponedeljka će biti organizovana po kombinovanom modelu, a učenici će u školu ići dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Istakli su da je zbog trenutne epidemiološke situacije i karakteristika omikron soja korona virusa obavezna upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i sve ostale tokom boravka u školi i školskom dvorištu.

“Potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi”, navodi se u saopštenju.

Naglasili su da očekuju od učenika, roditelja i zaposlenih da primenjuju mere lične zaštite od infekcije i u školi i van nje, i dodali da je posebno važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva korona virusa od 1. januara 2022. godine iznosio je 2,8 odsto.

Za učenike osnovnih i srednjih škola u ostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara 2022. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x