Otkazan organizovani doček Nove godine u Subotici, sredstva preusmerena za stipendije, talente i bolesnu decu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Usled nestabilne epidemiološke situacije gradonačelnik Subotice doneo je odluku da sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 4,3 miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na Gradskom trgu, budu preusmerena u tri pravca, objavio je lokalni portal Subotica.com.

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato će iznos od 2.900.000 biti preusmeren za studentske stipendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je time iznos od 13,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 28 gradskih stipendija i to za studente koji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100 rangiranih – obrazloženo je u Odluci koju je na predlog Komisije doneo gradonačelnik Stevan Bakić.

Deo sredstva, milion dinara, biće usmeren na Fond za razvoj mladih talenata, pa će dve stotine dece i mladih koji su konkurisali i dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još stotinu mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.

Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, odnosno za lečenje  dve male Subotičanke, Mile Mikulić i Leone Kovač. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj 2021. godini pomogao dvadeset i osmoro dece.

Inače, za 31. decembar i najluđu noć, u centru grada bilo je previđeno da nastupi “OK bend”, a tačno u ponoć vatromet. Ovu informaciju saopštio je Organizacioni odbor pri Gradskoj kući pre nedelju dana, a do promene odluke došlo je prilično nenajavljeno.

Iako neće biti organizovanog programa, na Trgu će biti vašar “Winterfest”, a dnevni doček na subotičkim ulicama u mnogim kafićima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x