Otvorena izložba slika i skulptura “Tri priče” u galeriji Kulturnog centra Zlatibor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Turistička organizacija Zlatibor
Podelite vest

U petak, 14. maja 2021. godine u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor otvorena je izložba pod nazivom “Tri priče”.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Izložba je otvorena u 18.00 časova, uz epidemiološke mere predostrožnosti. Na otvaranju izložbe posetiocima su  se obratili u ime Galerije Andrijana Andrijašević kao i učesnici izložbe, koji su posetiocima približili sam koncept svog izlagačkog programa.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Izloženi radovi delo su troje diplomiranih akademskih umetnika: Dražena Milića iz Trebinja, Jelene Tijanić Savić iz Užica i Marije Stanojlović iz Pančeva.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Prva dva autora ovom prilikom svoj rad i talenat prikazuju kroz slike a treća autorka kroz skulptorski medijum. Draženove slike su ekspresivni pejzaži hercegovačkog podneblja snažne energije i masivnih poteza četke. Jelenine slike su romantičnog karaktera, jarkih boja i poletne atmosfere. Treći segment , balans između slika, čine izložene skulpture o čijem koceptu sama autorka kaže da je “izraz trodimenzionalnosti, kroz skulpturno sagledavanje sveta,” kao i “proučavanje kompozicije u kojoj dve ili više skulptura komuniciraju u međusobnoj priči.”

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Govereći na otvaranju, umetnici su se posebno zahvalili Opštini Čajetina, kao i zaposlenima u Turističkoj organizaciji “Zlatibor” i Galeriji Kulturnog centra sa kojima su imali veoma dobru komunikaciju u pripremanju ove izložbe. Istakli su i veoma dobre uslove za izlagače u prema njihovim rečima jednoj od najmodernijih galerija u Srbiji.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Ova izložba pejzaža i figuralnih motiva biće otvorena za posetioce do 11. juna 2021. godine. Galerija je otvorena za posetioce svakog radnog dana, u periodu od 10.00 do 17.00 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x