Papa Franja poljubio ukrajinsku zastavu donetu iz Buče

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Pope Francis shows a flag that he said was brought to him from Bucha, Ukraine, during his weekly general audience in the Paul VI Hall, at the Vatican, Wednesday, April 6, 2022. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Podelite vest

Papa Franja poljubio je danas pohabanu ukrajinsku zastavu koja mu je doneta iz ukrajinskog grada Buče i ponovo pozvao na prekid rata.

Papa je poželeo dobrodošlicu ukrajinskoj deci na bini vatikanske sale, a na kraju svog obraćanja i svakom poklonio veliko čokoladno uskršnje jaje.

On je pozvao na molitve za njih i za sve Ukrajince.

“Ova deca su morala da beže da bi stigla na bezbedno mesto. Ovo je plod rata”, rekao je on tokom prijema.

Papa je podigao prljavu ukrajinsku zastavu za koju je rekao da je prethodnog dana stigla u Vatikan iz Buče.

Buča je grad u Ukrajini iz kog su svet obišle fotografije ubijenih civila koji leže na ulicama vezanih ruku, a neki od njih su i prema navodima ukrajinske vojske mučeni i silovani. Fotografije su navodno nastale nakon povlačenja ruske vojske iz grada.

“Ova zastava dolazi iz rata, iz tog mučeničkog grada Buče. Ne zaboravimo ih. Ne zaboravimo narod Ukrajine”, rekao je papa ljubeći zastavu.

Rusija je 24. februara započela vojnu agresiju na Ukrajinu od kada je iz zemlje pobeglo više od četiri miliona ljudi, a više od sedam miliona je raseljeno unutar zemlje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x