Pašalić tražio uvid na koji način se prati i analizira stav pacijentkinja o Porodilištu u Šapcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zoran Pašalić, Zaštitnik građana Foto: Printscreen Youtube/Newsmax Adria
Podelite vest

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je  od Opšte bolnice u Šapcu i od Ministarstva zdravlja Srbije tražio da ga obaveste kako se prati i analizira zadovoljstvo pacijentkinja u Porodilištu u Šapcu i da li porodilje imaju mogućnost da ocene odnos medicinskog osoblja prema njima i na koji način.

Pašalić je u saopštenju naveo da je pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Opšte bolnice u Šapcu i Ministarstva zdravlja, povodom saznanja da je novorođenče umrlo zbog problema sa disanjem posle hitnog transporta iz porodilišta Opšte bolnice u Šapcu.

Otac je na društvenim mrežama izrazio sumnju da je do smrti deteta došlo zbog propusta lekara, a mediji su preneli najavu ministarke zdravlja Danice Grujičić da će danas biti sproveden hitan vanredni inspekcijski nadzor, dok su iz šabačke bolnice ukazali su da je već formirana komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada.

Pašalić je od Ministarstva zdravlja tražio da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti o činjenicama i okolnostima bitnim za donošenje stava o ovom slučaju, a naročito da dostavi podatke o rezultatima vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom šabačke bolnice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x