„Pesničke vatre zlatiborske“ u nedelju 9. oktobra na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Tradicionalna kulturna manifestacija „Pesničke vatre zlatiborske“, deveta po redu, biće održana u nedelju 9. oktobra sa početkom u 18.30 časova na Zlatiboru.

Ove godine, u slavu Molijera (400 godina od rođenja), vatru će na Šumatnom brdu, upaliti Vladimir Pištalo, dobitnik Povelje „Pesničkih vatri zlatiborskih“ za svoje celokupno književno delo, koju dodeljuje Skupština opštine Čajetina. Nakon paljena vatre na Šumatnom brdu (18.30 časova), manifestacija se nastavlja u Кulturnom centru Zlatibor (19.15 časova) gde će se u čast Molijera i dobitnika Povelje održati prigodan kulturni program.

U okviru programa učestvovaće pesnici koji borave u Beogradu na Međunarodnim susretima pisaca, a u čast Molijera publika će videti predstavu „Žorž Danden“ (režija: Nemanja Savković) u izvođenju Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja (20.00 časova, Кulturni centar Zlatibor).

Prva pesnička vatra, pre devet godina zapaljena je u slavu 200 godina od rođenja Ljermontova, a potom je vatra paljena u čast Dantea, Šekspira, Milutina Bojića i Vladislava Petkovića Disa (na stogodišnjicu njihove pogibije u 1. Svetskom ratu) , Vuka Stefanovića Кaradžića i Desanke Maksimović, Bertolda Brehta, Čehova i Dostojevskog.

Foto: Opština Čajetina

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x