Pirot na konkursu za Nacionalnu prestonicu kulture?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Ministarstvo kulture i informisanja
Podelite vest

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas u Pirotu da je saradnja Ministarstva i lokalne samouprave u Pirotu izuzetno dobra, i da će se nastaviti kroz rekonstrukciju zgrade Doma vojske.

“Ta saradnja se nastavlja kroz prvi program koji ministarstvo realizuje kroz kredit banke Saveta Evrope. Za rekonstrukciju zgrade Doma Vojske izdvojena su 2,5 miliona evra. Radovi bi uskoro trebalo počnu i trebalo bi da budu završeni do kraja naredne godine”, rekla je Gojković.

Ministarka je u Pirotu obišla i radove na izgradnji Letnje pozornice u dvorištu Istorijskog arhiva.

“Za opremanje pozornice grad je konkurisao za sredstva iz programa ‘Gradovi u fokusu‘ koji je u toku”, kazala je Gojković, dodajući da će početkom aprila biti doneta odluka po konkursu.

Navela je da se nada i da će Pirot konkurisati za nacionalnu prestonicu kulture.

“Nadamo se da će Pirot spremiti nominaciju na ovom važnom konkursu ministarstva kulture”, rekla je Gojkovićeva.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da se sradnja sa ministarstvom ogleda i u podršci projekatima medijskih kuća i ustanova kulture u tom gradu.

“Razgovarali smo o projektima ali i o tome da pirotski ćilim dođe na UNESKO-vu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa” rekao je Vasić.

Kazao je da je sa ministarkom kulture razgovarao i o daljem uređenju tvrđave Momčilov grad i otvaranju muzeja ćilimarstva i sporta, kao i da se priprema dokumentacija za učešće na konkursu “Nacionalna prestonica kulture”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x