PKS: Kompanija ‘Luss Textile’ gradi novu fabriku, posao za više od 500 radnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube TVKopernikus printscreen
Podelite vest

Domaća tekstilna kompanija “Lus tekstil” (Luss Textile) iz Raške će u 2023. godini na teritoriji grada Kruševca izgraditi i otvoriti fabriku, a posao će dobiti više od 500 radnika, saopštila je  Privredna komora Srbije (PKS).

Kompanija iz Raške je pre nekoliko dana preuzela italijansku fabriku “Gruppo Fiorentino” iz Vlasotinca u kojoj će zaposliti još 120 tekstilnih radnika.

“Poslovni plan za narednu godinu je otvaranje najsavremenije fabrike u ovom delu Evrope koja će biti otvorena u Rasinskom okrugu, na teritoriji grada Kruševca. U okviru ove investicije plan je da zaposlimo preko 500 radnika od otvaranja fabrike”, rekao je vlasnik kompanije “Lus tekstil” Sava Mitrović, koja u Raški zapošljava 350 radnika.

Iz udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS ukazali su da je ova kompanija za kratak vremenski period postala strateški dobavljač i partner najvećim svetskim modnim brendovima i da učestvuje u procesu dualnog obrazovanja i zapošljavaju radnika i sa Kosova i Metohije.

Prema zvaničnim podacima u tekstilnoj industriji u Srbiji je zaposleno gotovo 61.000 radnika što čini 2,7 odsto ukupne zaposlenosti u Srbiji.

U prošloj godini promet odevnih proizvoda na malo nadmašio je milijardu evra što je za 12 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x