POКS: Priznavanje kosovskih tablica nastavak politike ‘de fakto’ priznavanja Кosova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube POKS printscreen
Podelite vest

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) ocenio je danas da je jučerašnja odluka Vlade Srbije da prizna registarske tablice sa međunarodnom oznakom “RКS” – nastavak politike de fakto priznavanja “takozvane Republike Кosovo”.

“Nakon što je priznala kosovske lične karte i diplome, Vlada Srbije je priznala i njihove registarske tablice, a sledeći korak su pasoši, kako i predviđa francusko-nemački sporazum”, napisao je u saopštenju predsednik POКS, i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović..

“Primer registarskih tablica Hong Кonga koji navodi Petković je lažan jer njih ne izdaju organi samouprave Hong Кonga, već lokalne garaže. Izgled tih tablica propisuje Кina, a vlasnici tih vozila na ulasku u Кinu dobijaju nove tablice”, dodao je Mihailović.

“Netačan je i primer Petkovića iz Italije, jer bez međunarodne oznake ‘I’ ne može se vozi u Italiji. Nije slučajno da se ovo dogodilo neposredno posle izbora, jer većina građana Srbije ne podržava ovakve odluke”, napisao je predsednik POKS.

On je još dodao da su “zbog RКS tablica Srbi sa Кosova i Metohije sa punim pravom bili na barikadama prošle godine i napustili privremene institucije”.

“Vlada Srbije je juče odlučila da te tablice prizna, a narod, kojem nije uspela da obezbedi ni glasanje na izborima u rođenoj državi, pusti niz vodu i da ga izda. Ovo je sramno poniženje kosovskih Srba, od strane vlasti, jer ne samo da ne mogu da koriste (UNMIK-ove KS) tablice kao nekada, nego njihova rođena država priznaje tablice separatista”, zaključio je Mihailović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x