Početkom juna poslovni forum Srbija-Indija, očekuje se učešće više od 100 prestavnika kompanija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS.rs
Podelite vest

Privredna komora Srbije (PKS) organizovaće Poslovni forum Srbija-Indija početkom juna, na kojem se očekuje učešće više od 100 predstavnika kompanija iz Srbije i 24 međunarodne kompanije iz Indije.

Predsednik PKS Marko Čadež i ambasador Indije u Srbiji Sandživ Koli na današnjem sastanku su istakli da se očekuje dolazak kompanija iz IT i sektora namenske industrije Indije, poljoprivredno-prehrambenog sektora, automobilske industrije, energetike, građevinarstva i infrastrukture.

Prema rečima Čadeža, u pitanju je značajna poseta privredne delegacije Indije koja će omogućiti domaćim kompanijama da pokrenu nove poslovne projekte na velikom indijskom tržištu.

“Srbija može da bude odličan poslovni partner Indije u brojnim oblastima, od IT sektora do energetike, kao i most ka Evropi za indijske kompanije”, rekao je Čadež.

Ambasador Koli je ocenio da će poslovni forum u Beogradu biti odlična prilika za indijske i srpske privrednike da obnove stare i uspostave nove poslovne veze.

Spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Indije u 2022. godini je iznosila 326,9 miliona dolara, od čega je srpski izvoz u tu zemlju vredeo 18 miliona dolara, dok je uvoz iznosio 308,9 miliona dolara.

U Indiju je iz Srbije najviše izvezeno jabuka i delova za motorna vozila, a uvoženi su aluminijum, mobilni telefoni…

Indija je četvrta poljoprivredna sila u svetu, treći najveći proizvođač uglja u svetu, a IT sektor koji brzo raste podstiče izvoz usluga i modernizuje indijsku privredu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x