Podeljena dezinfekciona sredstva i oprema izdavaocima privatnog smeštaja i restoranima na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Turistička organizacija Zlatibor
Podelite vest

Turistička organizacija Zlatibor je u okviru projekta „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“ podelila velike količine dezinfekcionog matrijala i opreme izdavaocima smeštaja i restoranima na teritoriji opštine Čajetina. Projekat su finansirale Evropska unija i Vlada Savezne republike Nemačke, a sprovodi ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz pomoć glavnog partnera Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije.

Preko stotinu objekata za smeštaj i oko 20 zlatiborskih restorana odazvalo se pozivu Turističke organizacije Zlatibor i preuzelo dezinfekcioni materijal i opremu. Vlasnicima smeštaja i ugostiteljskim objektima podeljene su velike količine alkohola i hlorida za dezinfekciju, kao i prskalice. Kako bi gosti Zlatibora bili podjednako bezbedni tokom obilaska i posete najvećih zlatiborskih atrakcija, značajnu količinu dezinfekcionih sredstava i opreme Turistička organizacija Zlatibora podelila je i turističkim lokalitetima kao što su Stopića pećina, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, Dino i Avantura park, ”El Paso city”, Ski-centar ”Tornik”. U prethodnom periodu organizacija GIZ je u saradnji sa HORES-om dodelila donaciju i zlatiborskim hotelima koji su preuzeli opremu i materijal.

Dezinfekciona sredstva i oprema koji su podeljeni privatnim izdavaocima smeštaja, vlasnicima smeštaja u domaćoj radinosti i restoranima na Zlatiboru značajna je pomoć u pandemisjkim uslovima kako bi turistički i ugostiteljski objekti obezbedili sigurno okruženje za svoje goste i zaposlene i smanjili rizik od širenja koronavirusa u jednom od najposećenijih turističkih centara Srbije.

Projekat „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“ realizovao je ovu intervenciju u sklopu antikovid mera. Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x