Ponoš: Rezolucija EP ozbiljno upozorenje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. FB Zdravko Ponoš
Podelite vest

Osnivač političke organizacije Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je da je Rezolucija Evropskog parlamenta (EP) o Srbiji “ozbiljno upozorenje” da je, kako je naveo, ono što se trenutno dešava u zemlji “ozbiljan problem”.

Poslanici EP juče su usvojili rezoluciju kojom prvi put pozivaju Srbiju i Kosovo da postignu sporazum o normalizaciji odnosa “zasnovan na međusobnom priznanju”, a vlasti u Beogradu su pozvali i da se hitno usklade sa spoljnopolitičkim odlukama EU, uključujući uvođenje sankcija Rusiji.

Ponoš je za televiziju N1, povodom zahteva za uvođenje sankcija Rusiji naveo da “nema razloga” da Srbija ne vodi računa o svojim interesima kao što to, kako je rekao, čine i druge zemlje ali je i ocenio da “ne može naša spoljna politika drastično da odudara od EU ako želimo da idemo tamo”.

“Ima tu mnogo računica, nije neuobičajeno ni da se konsultujemo sa Rusijom da možda uvedemo neke sankcije koje neće nama naneti štetu”, naveo je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i kandidat za predsednika Srbije na izborima održanim 3. aprila.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x