Ponoš: Vučiću, po pitanju Kosova, treba konstruktivna levica i kontrolisana desnica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Srbija Centar (SRCE), Foto: Beta Video printscreen
Podelite vest

Lider pokreta SRCE Zdravko Ponoš ocenio je da je “konstruktivna levica i kontrolisana desnica” potrebna predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću bi ispunio obećenja po pitanju Kosova, saopštio je taj pokret.

On je u Vranju, prilikom osnovanja Gradskog odbora pokreta SRCE, rekao i da njegov pokret neće da bude ni jedno ni drugo, te da je Vučić obećenja na temu Kosova dao kada je preuzimao vlast.

“Ratne igre, podizanje borbene gotovosti i priče o 5.000 specijalaca bile su samo pripreme za potpisivanje bilo kakvog sporazuma samo da nema rata”, rekao je Ponoš.

Ukazao je da se još ne zna šta piše u predloženom (francusko – nemačkom) sporazumu, kao i, kako je kazao “šta je dogovoreno a da ne piše, a šta ima u raznim aneksima”.

“Očigledno je da Vučiću uloga garanta njegove realizacije treba da obezbedi da ostane na vlasti još neko vreme”, kazao je on.

Naglasio je da je Vučiću “jedini način da posle potpisivanja sporazuma ne bude proglašen izdajnikom” da one koji mu se protive, kako je dodao,” proglasi unapred još većim izdajnicama”.

Napomenuo je da istupi državnih i stranačkih funkcionera Srpske napredne stranke “i pisanje režimskih medija nemaju veze sa odbranom Kosova, nego odbranom Vučića”.

Prema njegovim rečima, da se oni bave odbranom Kosova, angažovali bi stručnjake za međunarodne  odnose i međunarodno pravo.

Dodao je da su  angažovali Marjana Rističevića, Nebojšu Krstića, (Dragana J,) Vučićevića, Sandru Božić”, koji, kako je kazao nisu stručnjaci za odbranu Kosova, već za odbranu Vučića.

Smatra i da “podrška Vučiću nije podrška Srbiji, nego njemu da bi ostao na vlasti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x