Ponovljeni parlamentarni izbori u Velikom Trnovcu, glasanje treći put

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

U Velikom Trnovcu na biračkom mestu  broj 6 u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu” za izbor narodnih poslanika za republički parlament ponavlja se glasanje nakon usvojene žalbe Socijalističke partije Srbije. Prethodno su izbori bili ponovljeni 28. aprila, kada je Koalicija Albanaca doline dobila jedan poslanički mandat. Do 16 sati izlaznost je bila oko 35 odsto.

Po rečima Milovana Aleksića predsednika Biračkog odbora, ovo biračko mesto je otvoreno na vreme, a prvi glasač je svoj listić ubacio oko 7 sati i 15 minuta.  On je potvrdio da većih nepravilnosti nema i da izborni dan protiče u redu.

Posmatračka misija CRTA, koja je izbore u Velikom Trnovcu pratila i 3. i 28. aprila, prati i treće glasanje. Raša Nedeljkov, šef posmatračke misije CRTA kaže da tenzija tokom ovog glasanja ima, kada Birački odbor prekida rad da bi se ustanovilo “ko i šta teba da radi”.

Po njegovim rečima najveću zabunu unosi to što glasači nisu upoznati da se izbori ponavljaju samo na biračku mestu broj 6, jer je u ovoj školi na izborima 3. aprila bilo i biračko mesto broj 5.

Šaip Kamberi, foto: Srbija vesti

Nakon ponovljenog glasanja 28. aprila, jednom nogom u Narodnoj skupštini bio je nosilac liste Koalicija Albanaca doline Šaip Kamberi. On, zajdeno sa svojim timom, u Mesnoj zajednici Veliki Trnovac od jutros prati i ovaj izborni dan. Kamberi očekuje veću izlaznost birača tokom popodneva.

“Naravno da je teže motivisati građane da glasaju i treći put, ali mi se nadamo da će popodne nakon molitve više građana izaći i da će se u parlamentu nači predstavnik nacinalne manjine sa kojom država ima najviše problema”, kazao je Kamberi.

Na ovom biračkom mestu pravo glasa ima 1089 građana, a da bi Albanci imali jednog predstavnika u republičkom palamentu Koaliciji Albanaca doline potrebno je 610 glasova.

Posetimo, u prethodnom sazivu parlamenta, Albanci su imali tri mandata.

Foto: Srbija vesti

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x