Popović (SSP): Ne sme se dozvoliti preseljenje pozorišta Boško Buha

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mila Popović, foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Predsednica beogradskog Odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da se ne sme dozvoliti selidba dečjeg pozorišta “Boško Buha” u Beograd na vodi.

Ona je saopštila je da je ta stranka danas podnela zahtev za dobijanje informacija od gradskih sekretarijata da li je zaista prodat prostor pozorišta “Boško Buha” firmi u vlasništvu Aleksandra Kajmakovića.

“Ako nije prodat i ta firma je upisana samo greškom, zašto rekonstrukcija ovog pozorišta nije završena devet godina. Ako je reč o grešci i ako je ovaj prostor i dalje u rukama Beograda, onda neka se greška ispravi bez odlaganja. Ako nije, neko za to mora da odgovara”, rekla je Popović u saopštenju.

Ona je dodala da je Srpska napredna stranka obećala 2015. godine kraj rekonstrukcije do 2016. godine, pa 2017. godine da će radovi biti gotovi do 2018, da bi danas, šest godina kasnije, selili pozorište iz centra grada u Beograd na vodi.

Ona je pojasnila da SNS želi da izmesti beogradsko dečje pozorište “Boško Buha” koje se na Trgu republike nalazi već 73 godine u Beograd na vodi i to u zgradu u Savskoj koja nema potrebne uslove.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x