Poslanica iz SPS naplatila putne troškove 12.000 evra iako živi u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SrbijaVesti/ B.LJ.
Podelite vest

Poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović naplatila je ove godine 12.000 evra za putne troškove od Peći do Beograda iako živi u glavnom gradu, piše današnji Blic.

List navodi da je Paunović, koja je i članica Glavnog odbora SPS-a, prijavila da živi u Peći i da putuje na svaku sednicu.

Optimalni putni troškovi od Peći do Beograda i nazad iznose oko 110 evra, navodi taj list, a poslanici prema pravilniku Skupštine Srbije imaju pravo na naknadu od 15 odsto od cene goriva po kilometru u oba smera.

 

Prema tom pravilniku, poslanici ne moraju da dostavljaju račune kao dokaz da bi naplatili putne troškove.

 

Blic navodi da odgovore na pitanja nije dobio ni od Paunović, ni od Skupštine.

Programski direktor organizacije Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić rekao je za taj list da skupštinske norme u vezi sa putnim troškovima olakšavaju narodnim poslanicima da zloupotrebljavaju budžet.

 

“Činjenica da poslanik potpisuje samo generalnu izjavu o tome gde živi na osnovu koje posle dobija novac za putne troškove smanjuje odgovornost poslanika u slučaju zloupotrebe putnih troškova. To znači da praktično ne dokazuje koliko kilometara prelazi da bi došao na sednicu u parlamentu. Zbog toga se često i dogadjaju zloupotrebe”, kazao je Nenadić.

 

List je podsetio da su slični slučajevi zabeleženi sa nekadašnjim poslanikom Demokratske stranke Goranom Ćirićem i poslanikom Srpske napredne stranke Darkom Laketićem.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x