Poslanici danas biraju predsednika Skupštine Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas, a na dnevnom redu je izbor predsednika i potpredsednika parlamenta, kao i radnih tela.

Za predsednika Skupštine, Srpska napredna stranka predložiće Vladimira Orlića, koji je u prošlom sazivu bio potpredsednik parlamenta.

Dogovoreno je da će ovaj saziv imati sedam potpredsednika, a kako je juče najavljeno, naprednjaci će na to mesto predložiti Sandru Božić.

Socijalistička partija Srbije predložiće svoju dugogodišnju poslanicu Snežanu Paunović, a Savez Vojvođanskih Mađara Elviru Kovač koja je i do sada bila na toj funkciji.

Potpredsedničko mesto zadržaće i Stranka pravde i pomirenja, ali nije precizirano da li je kandidat predsednik stranke Usame Zukorlić.

Iz reda opozicionih poslanika najavljeno je da će koalicija NADA predložiti Božidara Delića, a potpredsednici bi trebalo da postanu i Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde, kao i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Poslanici bi danas trebalo da imenuju i generalnog sekretara skupštine.

Na dnevnom redu je Izbor članova radnih tela skupštine, a kako je ranije najavljeno, opoziciji će biti prepušteno mesto predsednika pet skupštinskih odbora.

Poslednja tačka dnevnog reda konstitutivne sednice je Izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

U skupštini je ranije rečeno da se glasanje i kraj sednice očekuju najkasnije sutra.

Juče je potvrđivanjem mandata i polaganjem zakletve konstituisan 13. skupštinski saziv, a od tog dana počeo je da teče rok za formiranje Vlade Srbije posle izbora održanih 3. aprila ove godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x