Poslednji dan školske godine u Srbiji, popravljanje ocena do 20. juna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Raspust u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji počinje danas, a đaci koji žele da poprave ocene, moći će to da urade do 20. juna.

Odluku o ranijem završetku školske godine donela je Vlada Srbije 1. juna, nakon što je učenik sedmog razreda beogradske Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” ubio devet đaka i radnika obezbeđenja, a povredio još pet učenika i nastavnicu.

Vlada je u odluci navela da do 20. juna mogu trajati dopunska, dodatna i pripremna nastava, kao i drugi oblici nastave koji se odnose na podsticanje socijalnih i emocionalnih veština učenika.

Prosvetni sindikati i opozicione stranke ocenili su odluku o ranijem završetku školske godine kao ishitrenu, i da je doneta bez konsultacija sa zaposlenima u prosveti, a toj odluci protivio se i Savet roditelja škole “Vladislav Ribnikar”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je ta odluka “najbolja moguća” i da je doneta u interesu roditelja i dece koji nisu bili za to da se školska godina nastavi, iako su oni bili u manjini.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x