Pošta Srbije: Poštanske marke posvećene Novaku Đokoviću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (AP Photo/Bernat Armangue)
Podelite vest

Pošta Srbije predstavila je danas jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih maraka “Tenis: Novak Djoković, prvi reket sveta” u prisustvu tog najboljeg srpskog sportiste.

“Prvi put u filatelističkoj istoriji Srbije na markama je predstavljen sportista – pojedinac, najbolji teniser današnjice i najbolji sportista u istoriji srpskog sporta, veliki humanista i filantrop, čija je fondacija, izmedju ostalog, pomogla rekonstrukciju 48 vrtića i obezbedila podršku u radu za 2.200 učitelja i nastavnika širom Srbije”, navedeno je u saopštenju Pošte Srbije.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević rekao je da je za Poštu Srbije čast da u godini koja je najznačajnija za karijeru Novaka Djokovića, predstavi filatelističko izdanje posvećeno najboljem sportisti Srbije svih vremena.

“Pošta, kao nacionalna institucija na taj prigodan način odaje priznanje i zahvalnost države Novaku Djokoviću za njegova sportska postignuća i sve što svojim javnim i humanitarnim radom čini za dobrobit gradjana Srbije i njen ugled u svetu. Zajedničkim radom, idejama i zalaganjem nastojaćemo da na svim poljima doprinesemo boljem životu svih naših gradjana”, rekao je Djordjević.

Istakao je da veruje da će “ova jedinstvena poštanska marka, ne samo zabeležiti i sačuvati njegove uspehe za buduće generacije, već i da će dati podstrek mladim ljudima da daju svoj maksimum u svim sferama života”, rekao je Djordjević.

On je istakao da “uz zahvalnost Novaku na časti koju je ukazao današnjim pristutvom na svečanosti u PTT muzeju, u ime zaposlenih u Pošti želi mu još mnogo uspeha u karijeri”.

“Verujem da će Novakova fondacija i Pošta Srbije, o čemu smo razgovarali i dogovorili se, raditi od danas zajedno na dobrobit svih gradjana”, rekao je Djordjević.

Marke prikazuju Novaka Djokovića na teniskom terenu i njegove sportske uspehe: 350 sedmica na prvom mestu ATP liste, sedam puta broj 1 na kraju kalendarske godine, osvojenih 20 grend slem titula i 37 Masters turnira, 86 ATP turnira, jedini u “otvorenoj eri” koji je najmanje dva puta osvojio svaki grend slem – Australijan open (9), Rolan Garos (2), Vimbldon (6) i US open (3) i, posle Roda Lejvera, jedini je sa četiri grend slem titule u nizu, pet puta je osvajač završnog mastersa ATP tura, bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Dejvis kupa, ATP kupa, i četiri puta najbolji sportista sveta.

Umetničku realizaciju marke, kako je navedeno, potpisao je Boban Savić, kreator maraka Pošte Srbije.

Djoković je zahvalio na “ovoj inicijativi koju je doživeo i kao nastojanje da se oživi tradicija pisanja pisama i razglednica” i rekao da mu je drago da može da pruži doprinos tome.

“Naša Fondacija svakodnevno dobija mnogo pisama od dece i njihovih nastavnika širom Srbije, kojima je potrebna pomoć i podrška u ranom razvoju i obrazovanju. Mi želimo, i tome smo svakodnevno posvećeni, da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću i uslove da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Zajedno ćemo se truditi da što pre dodjemo do rezultata, a drago nam je što nam se u tome pridružuje sve veći broj partnera, uključujući i Poštu Srbije”, rekao je Djoković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x