Predavanje profesora Vladimira Dimitrijevića na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

U okviru „Zlatiborskog kulturnog leta”, 20. avgusta sa početkom u 19 časova, na platou, ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg, Vladimir Dimitrijević, profesor književnosti održao je tumačenje knjige „Hrišćanstvo i seksualna revolucija”.

Na početku večeri profesor je istakao značaj porodice rečima da je čovek bez porodice potpuno nezaštićen, kao i da je ona osnova svakog društva.

Foto: TOZ

Glavni cilj predavanja jeste da objasni šta se dešava u savremenom svetu, kao i da je jedini spas obnova porodičnog morala.

Seksualni promiskuitet, bračno neverstvo i pornografija dovode do širenja polno prenosivih bolesti, razvoda i razgradnje porodice, a to znači nestanak građanskih vrlina, pad nivoa obrazovanja, a porast kriminala, otuđenja i samoubistava među mladima.

Da bi se obnovilo društvo, neophodna je obnova istinske ljubavi, roditeljstva i porodičnosti.

Vladimir Dimitrijević rođen je 1969. godine u Čačku, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na grupi za Srpski jezik i književnost sa opštom književnošću Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu 1994. godine a magistrirao na Katedri za srpsku književnost 20. veka 2010. godine. Doktorirao je 2016. godine, ca radom pod naslovom „Vladimir Vujić kao književnik, kritičar i polemičar u kontekstu književnih procesa između dva svetska rata”.

Večerašnja beseda profesora Vladimira Dimitrijevića kao i prethodna gostovanja koja su se ovog leta odvijala svakog petka u porti Hrama Preobraženja Gospodnjeg svedoče o tome da je Zlatibor mesto kulturnog, duhovnog i intelektualnog uzdizanja.

Foto: TOZ

Tekst je deo projekta „Skriveni duhovni biseri – MANASTIRI I CRKVE OPŠTINE ČAJETINA“ koji je odobren na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Čajetina u 2021. godini.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x