Premijera filma “Glumčina” i knjige “Čarobnjak” o Zoranu Radmiloviću u Negotinu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Domu kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu, u sredu 4. maja, sa početkom od 19 časova, premijerno će biti prikazan film “Glumčina” niškog producenta Olivera Paunovića i autora Vladimira Ristića i predstavljena knjiga “Čarobnjak Radmilović” Milana Cacija Mihailovića.

Ovaj film producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića uradila je City Grupa u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Timočke krajine, a kameru potpisuje Bojan Jovanović.

Do sada je premijerno prikazan u rodnom mestu Zorana Radmilovića – Zaječaru, u Centru za kulturu Zlatibor, u bioskopu Cine Grand u Nišu, Grdelici, na festivalima u Istočnom Sarajevu i Čikagu, ali i na mnogim drugim festivalima.

“Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović” posvećena je legendarnom srpskom i jugoslovenskom glumcu Zoranu Radmiloviću. Knjigu je povodom 35 godina od Radmilovićeve smrti, publikovala Ustanova Narodno pozorišta Timočke Кrajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

Ova knjiga je još jedan spomenik čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi svoga naroda i koji i dalje živi, zaista živi i to vrlo intenzivno u nezaboravu. Pored reči Zoranove rođene sestre, gospođa Mirjane i njegove voljene sestričine Selene, u knjizi ćete naći reči glumaca, reditelja, suflera, dramskih pisaca, teatrloga, kritičara. Tu su i moje priče vezane za događaje iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga veka, kada sam sa Zoranom provodio vreme na sceni, na probama, na gostovanjima, u garderobama, u bifeu. Tu je i oko 200 fotografija, dokumenata, isečaka iz novina…

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x