Premijera filma “Glumčina” u Somboru povodom rođendana glumca Zorana Radmilovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Producent Oliver Paunović u Somboru
Podelite vest

U Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” u Somboru biće realizovan program “Zoranu Radmiloviću u čast” u okviru koga će biti prikazan višestruko nagrađivani film o velikom glumcu, producenta Olivera Paunovića, čiju režiju potpisuje Vladimir Ristić. Povod je rođendan velikog Zorana Radmilovića, a program će biti realizovan u sredu, 11. maja od 19h, u Velikoj sali Kulturnog centra, na adresi Venac Radomira Putnika 2.

U okviru pomenutog programa glumac pozorišta Atelje 212, Milan Caci Mihailović, promovisaće svoje autorsko delo knjigu “Čarobnjak Radmilović”, a promociji će prisustvovati i producent Oliver Paunović.
Vesna Paštrović, direktorka Kulturnog centra “Laza Kostić” u Somboru rekla je da joj je posebno drago što će se publika u Somboru setiti velikog Zorana Radmilovića koji nažalost više nije među nama. Posebno joj je zadovoljstvo što će njen kolega iz sveta pozorišta Milan Caci Mihailović, prestaviti knjigu Somborcima.
Vesna Paštrović, direktorka Kulturnog centra “Laza Kostić” u Somboru; Foto: privatna arhiva

“To što je posvetio veliki deo svog pisanja upravo Radmiloviću, anegdotama iz pozorišnog bifea, ali i njegov celokupan glumački rad, smatram da je vredno pažnje somborske javnosti. Želela sam da ga dovedem u Sombor da ga građani upoznaju, jer smatram da je Caci jedan veliki čovek, visoki intelektualac, a imao je sreću da ga Bog nagradi i duhovitošću. Mislim da će to veče biti red dobrog raspoloženja, red uspomena o Radmiloviću, tako da mislim da će se publika lepo provesti, ali će imati štošta i da nauči”, istakla je Paštrović.

Ona smatra da je Milan Caci Mihailović ime vredno pažnje kada je kultura u pitanju i dodala da u tom smislu i oblikuje događaje u Kulturnom centru.
“Milan Caci Mihailović je čovek sa iskustvom i od njega mnoge mlade generacije mogu mnogo da nauče. S tim ciljem sam ja osmislila ovaj događaj. Naravno i film “Glumčina” je dobio mnoge nagrade, tako da smatram da Somborci to treba da vide”, dodala je direktorka Kulturnog centra.
Prema najavama organizatora ulaz je slobodan.

 

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x