Produžen pritvor Džonićima i braći Jojke

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Viši sud u Nišu produžio je danas za još 30 dana pritvor Goranu Džoniću iz Moravca, njegovim sinovima Stefanu i braći K.M. I A.M, poznatijim kao „braća Jojke“ osumnjičenim za teško ubistvo tročlane porodice Đokić.

Prema nezvaničnim informacijama, istraga smrti Gorana Đokića, njegove supruge Lidije i dvadestpetogodišnje ćerke Lidije je pri kraju, ali tužilaštvo smatra da još postoje razlozi da osumnjičeni ostanu u pritvoru.

Goranu Džoniću je pritvor produžen kako ne bi uticao na nesaslušane svedoke dok osnov za to što će i ostali ostati u pritvoru je uznemirenje javnosti i visina zaprećene kazne jer Zakonik o krivičnom postupku za ovo delo prodviđa i doživotnu robiju. Istraga će biti nastavljena 23. decembra kada treba da budu saslušana još dva svedoka, majka Gorana Đokića Stojanka i Goranov rođak, Ivan Džonić kome je vratio pozajmicu od novca za koji se smatra da je ukrao od Đokića. Do sada izvedeni dokazi, uključujući i DNK tragove, terete isključivo Gorana Džonića. Đokići su ubijeni noići između 26. i 27. septembra, Džonić i njegovi sinovi uhapšeni su 21. oktobra ove godine, a dan kasnije i braća K.M. i A.M.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x