Radošević (SSP): Savski nasip je oštećen i njegovo pucanje ugrožava Novi Beograd

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hanzagić
Podelite vest

Predsednik Odbora za ekologiju i životnu sredinu Stranke slobode i pravde (SSP) Igor Radošević izjavio je danas da je “Savski nasip oštećen i njegovo pucanje ugrožava preko 100.000 građana Novog Beograda”, kao i da se postavlja pitanje “zašto gradonačelnik i gradska vlast to ignorišu”.

“Da li je izjavom gradonačelnika da je Savski nasip bezbedan, prećutno data dozvola da svaki građanin sutra može da ogradi žicom zemljište koje nije njegovo, da izgradi nelegalnu vikendicu, da zabrani ljudima prilaz reci, dok se ispod temelja tih istih vikendica uništavaju cevi kojima voda ide do reni bunara odakle građani posle dobijaju pijaću vodu?”, izjavio je Radošević na protestu “Spas Savskog nasipa”.

Kako je saopšteno iz SSP, Radošević je naveo i da se “ignoriše godinama i činjenica da je Tomislav Nikolić ovde izgradio nelegalne vikendice, čime je i sam doprineo obesmišljavanju namene ovog nasipa koji treba da štiti građane od poplava”.

“Zato SSP smatra da, kao prva nelegalna vikendica koja treba biti uklonjena za primer, jeste upravo vikendica bivšeg predsednika Srbije – Tomislava Nikolića, koji je prekršio zakon izgradivši čak dve nelegalne vikendice na mestu gde gradnja nije dozvoljena”, kazao je Radošević.

Istakao je da SSP smatra da je neophodno da se hitno pristupi ojačavanju Savskog nasipa i da se poprave sva oštećenja kako bi se sprečila potencijalna ekološka katastrofa koju bi pucanje nasipa izazvalo, “koja bi se merila u milijardama evra i sa ko zna koliko ljudskih života”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x