Rasprodat prvi domaći Muzički bioskop

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: agencija Tekiart
Podelite vest

Prvi put u Srbiji, deca i roditelji će imati priliku da 30. septembra u 19 časova u Pozorištu za decu u Kragujevcu, uživaju u klasičnoj muzici, istovremeno gledajući neke od najvećih ostvarenja iz sveta crtanog filma. Kamerni sastav uživo izvodi muziku i efekte iz crtanih filmova koji će biti emitovani na projekcijskom platnu na sceni.

Kako su ulaznice za premijeru rasprodate, naredni datumi, odnosno reprize prve projekcije su 5. i 11. oktobra u Pozorištu za decu u Kragujevcu.

Muzički bioskop“ je na konkursu grada Kragujevca zauzeo 8. mesto od 95 prijavljenih projekata, dok je najbolje rangiran kada je u pitanju sadržaj prvenstveno namenjen publici dečjeg uzrasta.

– Projekat je koncipiran tako da kamerni sastav, sačinjen od sedam do deset muzičara, izvodi muziku i efekte iz crtanih filmova, koji će istovremeno biti emitovani na projekcijskom platnu na sceni, dok su za sinhronizaciju bili zaduženi reditelj i pet glumaca, dajući glasove nekim od naših najomiljenijih crtanih junaka – objašnjavaju organizatori događaja iz muzičke agencije Tekiart.

Projekat traje tri meseca i svakog meseca održaće se različita serija projekcija (različite epizode crtanih filmova). Termini će biti naknadno objavljeni.

Cena ulaznice je 400 dinara, a uz svaku kupljenu kartu dobija se popust od 10 odsto na kupovinu u Pertini toys radnji u Kragujevcu, u periodu od 1. oktobra do 11. novembra.

Muziku za prvu seriju projekcija piše i transkribuje kompozitor Igor Andrić.

Muzičari koji sviraju na prvoj seriji projekcija su: Anja Trkulja (violina), Nikola Jovašević (violina), Mina Antanasijević (viola), Isidora Filipović (violončelo), Mladen Milošević (harmonika), Marina Arsenijević (harfa), Ivan Cvetković (perkusije).

Uloge crtanih junaka su tumačili: Milica Redžić Vulević, Petar Lukić, Milomir Rakić, Nevena Kočović i Aleksandar Petković. Reditelj sinhronizacije je Đorđe Nešović, a voditelj Milica Redžić Vulević.

Foto: agencija Tekiart

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x