Razmišljanja o apsurdima svakodnevice: Nadam se da me razumete…

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: O.S.R.
Podelite vest

Čovek duguje za struju 50 evra, isključe ga sa mreže i obračunavaju kamatu i puste izvršitelja. Firma duguje 200 miliona evra, ode u stečaj, država joj plati dugove i nikome ništa.

Uhapse lika sa dva džointa trave, dobije 5 godina zatvora. Šarić prebacio pola Kolumbije u Evropu i ispostavi se da nije kriv.

Ne vežeš pojas i šare na gumama nisu dovoljno duboke, bije te interventna i privedu zbog opiranja službenom licu. Voziš komiranog mozga, napraviš saobraćajku, ubiješ nevine ljude i ugroziš čitav saobraćaj, izađeš istu noć, braniš se sa slobode.

Nisi platio vodu i komunalije, dođe ti sudski izvršitelj sa crvenim beretkama da ti uzme blender i kišobran. Priznaš da si šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila državu za više od 50 miliona vera, piješ kafu na Vračaru i imaš vrhunsku negu na VMA, odležiš  pet meseci kućnog pritvora.

Žena ti kaže da malo zarađuješ i da si nesposoban, dok ona lakira nokte po čitav dan. Ti je pitaš: “Šta kažeš, kravo jedna?!”, ona zove policiju, prijavi maltretiranje, bije te i narod i policija, udruženo! Žena u modricama prijavi nasilnika, odrede mu zabranu prilaska, a on priđe i ubije je.

Upadne ti lopov u stan, ti ga onako isprepadan opališ vazom u glavu, a on te tuži za drskost i što si mu naneo teške telesne povrede. Moraš da mu platiš odštetu i lečenje. Čoveka na ulici maskirani biju bejzbol palicama, upadaju u kuće i seku uši staricama za par hiljada dinara, a partija ih angažuje da lepe plakate.

Pale kuću novinaru, jedva čovek izvuče živu glavu, palikuću puste da se brani sa slobode i još palikuća tuži novinara za uvredu časti. Pale knjigu Gorana Vesića, sutradan trojicu uhapse.

Otac troje dece obesi se u štali, jer je ostao bez posla, nema para za struju i nema čime da nahrani decu. Otac ministra odbrane prodaje naoružanje za milione evra, a otvorio je i prodavnicu boje i lakova i lažirao sopstvenu smrt da se ne povede postupak protiv njega.

Odeš na zapad, rmbačiš dan i noć, zaradiš neku crkavicu. Dođeš u Srbiju i na granici ti uzmu sve što je preko 10.000 evra, jer toliko je zakonski dozvoljeno da uneseš u zemlju. Ministru policije donela tetka iz Kanade 250.000 evra za stan preko iste te carine.

Čovek koji prima platu od 500.000 dinara kaže građanima da se dobro živi i sa minimalcem od 32.000 dinara. Oni aplaudiraju, jedu sendvič i voze se autobusom.

Živi on i žena od njegove penzije 17.000 dinara i nada se da će da bude bolje.

Kad prijatelju, kad se podmladiš, a?

Ali mi nismo narod, mi smo dijagnoza.

Živela Srbija!!!

Nadam se da me razumete…

Piše: Milan Dinić

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x