RSE: Lajčak predao Prištini novi predlog za rešenje krize na severu Kosova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: BetaPhoto/Milan Obradović/MO
Podelite vest

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak predao je prištinskim vlastima novi predlog Brisela za rešenje krize na severu Kosova, uoči 21. novembra kada bi trebalo da počne novčano kažnjavanje građana koji nisu zamenili srpske registarske tablice kosovskim, preneo je danas Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako je objavljeno na portalu RSE, Lajčak je predao predlog glavnom kosovskom pregovaraču u dijalogu, Besniku Bisljimiju na jučerašnjem sastanku u Briselu.

“Iako nema mnogo detalja o tome šta stoji u najnovijem predlogu, ne isključuje se mogućnost da jedan od mogućih elemenata bude odlaganje primene izdavanja novčanih kazni na određeni vremenski period, doduše ‘ne nužno’ na 10 meseci”, naveo je RSE pozivajući se na izvore iz Brisela.

U slučaju da Priština potvrdno odgovori na poslednji predlog, očekuje se da specijalni predstavnik EU odmah otputuje za Beograd kako bi se formalizovala saglasnost strana o rešenju za nastalu krizu.

Lajčak je pre dva dana ocenio da su trenutne tenzije na relaciji Beograd-Priština “najozbiljnija kriza od 2013. godine” i upozorio da rešenje mora biti postignuto pre 21. novembra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x