Ruinirana kuća Tome Zdravković u selu Pečenjevce (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FB stranica restorana "Tomina priča"
Podelite vest

Ne baš lepe slike nam stižu iz Tominog doma. Nažalost, događa se baš ono čega smo se najviše pribojavali, napisano je na fejsbuk objavi restorana “Tomina priča”. Meštani sela Pečenjevce odlučili su da preuzmu stvar u svoje ruke i osnuju udruženje kako bi očuvali lik i dela Tome Zdravković.

Foto: FB stranica restorana “Tomina priča”
“Kako niko od rodbine (sem supruge Goce) i ljudi koji štite brend “Toma” nije zainteresovana, ni najmanje, da bar upristoje njegovu kuću mi, meštani sela Pečenjevca, smo odlučili da pokrenemo stvar sa mrtve tačke, uzmemo stvar u svoje ruke i osnujemo udruženje za očuvanje sela, lika i dela Tome Zdravkovića. Svako ko je voljan može da pomogne onoliko koliko je u mogućnosti a o svemu ćete biti detaljnije obavešteni kada nam stigne rešenje i namenski žiro-račun. Za početak ćemo sanirati krov i nadstrešnicu, kako kuća ne bi više propadala.Pratite nas i budite deo naše priče”, navode.

Dugometražni dokumentarni film “To je Toma”  prikazan je u nedelju, 20. novembra na  televiziji Prva.

Podsetimo, “To je Toma“, dugometražni dokumentarni film, producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića ima elemente igrane rekonstrukcije i biografska je priča o legendarnom pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću iz vizure porodice i prijatelja koji su ga poznavali.

Toma je rođen 20. novembra 1938. godine, a umro je 30. septembra 1991. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x