Sanda Rašković Ivić: Vučić je spreman da preda Kosovo i Metohiju na rate

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV Šabac
Podelite vest

 Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdnjom da ne želi da bude predsednik izolovane države poručio da je spreman da preda Kosovo i Metohiju, ali “na rate i tako se sve odvija polako i da se to ne vidi”.

“Doteralo je cara do duvara i sada Vučić odjednom traži konsultacije sa poslaničkim klubovima u parlamentu, a mi u Narodnoj stranci mislimo da bi trebalo da se održi sednica parlamenta i da dobijemo na uvid francusko-nemački plan, pa da reagujemo na konkretnu stvar, a ne na interpretaciju nekog hipotetičkog papira”, rekla je Rašković Ivić za televiziju N1, a prenela Narodna stranka.

Ona je ocenila da je više ugrožen lično Vučić nego Srbija.

Prema njenim rečima, ne veruje da su zapadne diplomate došle da prete Srbiji kao državi da će se povući strani investitori i da će biti ukinuta vizna liberalizacija.

“Oni su verovatno rekli da bi bio zaustavljen evropski put Srbije, ali on je već dugo na ledu. Srbija je zarobljena država, nemamo slobodne medije i sudstvo, sve poluge moći su u rukama jednog čoveka. Nije jedino Kosovo i Metohija to koje bi odredilo evropski put Srbije. Ima mnogo drugih stvari koje bi trebalo ispraviti u Srbiji pre nego što počne bilo kakva priča o evropskom putu”, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Kako je kazala, Kosovo i Metohija jesu teritorija Srbija i predstavlja srpski identitet.

“Pošto je to naša teritorija, mi ne bi trebalo da je damo da bismo imali pun orman bombona i čokolada i da bismo mogli da putujemo po Evropi. Nema nijednog razloga da nam Brisel uvodi sankcije kad mi nismo napali Kosovo i kad je Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN Kosovo deo Srbije”, rekla je poslanica Narodne stranke.

Istakla je da Narodna stranka smatra da bi trebalo sprečiti ulazak Kosova u UN u podsetila je da su tražili od Vučića da napiše pisma Rusiji i Kini u kojima bi zatražio da ulože veto ako na dnevni red Saveta bezbednosti dođe ulazak Prištine u UN.

Prema njenim rečima, članstvo samoproglašenog Kosova u UN vodilo bi ka stvaranju Velike Albanije, jer ne postoji međunarodni mehanizam koji bi mogao da spreči ujedinjenje “Kosova sa Albanijom”.

“U pravoslavnom svetu važi pravilo da na teritoriji jedne države postoji jedna pravoslavna crkva, pa u slučaju stvaranja Velike Albanije naši manastiri više ne bi bili pod ingerencijom Srpske pravoslavne crkve, nego pravoslavne crkve Albanije”, zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x