Sedamnaestoro ljudi zavejano u lovačkoj kući na Maljenu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Goran Karadžić
Podelite vest

Ekipe Gorske službe spasavanja od jutros doprema hranu i neophodne namirnice grupi od 17 osoba koja je duže od 24 sata zaglavljena i zavejana u lovačkoj kući na Maljenu.

Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade pokušale su da krenu u njihovom pravcu i da im dopreme hranu, ali zbog izuzetno loših vremenskih uslova nisu uspele u tome, pa je jutros od 5.00 sati akciju spasavanja i dopremanja namirnica zavejanima preuzela Gorska služba.

 

“Koliko mi sada znamo, Sektor za vanredne situacije je upućen, prvo su oni pokušali da dođu do njih sa vatrogasnim službama, ali to nije uspelo. Naše ekipe su na putu i probijaju se do njih, jednim delom puta idu autom a zatim turno skijama”, kazali su iz Gorske službe, a preneo je portal Nova.rs.

 

“U pitanju su tzv. off road vožnje, njima su se dva džipa pokvarila, te su zbog toga ostali zarobljeni”, rekli su iz Gorske služba za spašavanje.

 

Oni su iz dva havarisana vozila prebacili stvari u druga vozila i uspeli da dodju do odredjene tačke, a potom peške do jedne planinske kuće, gde bar imaju krov i odredjenu količinu ogreva, naveli su iz te službe.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x