Šef Izbornog štaba ‘Moramo’: Notirali smo propuste na 67 biračkih mesta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Ne davimo Beograd
Podelite vest

Šef Izbornog štaba koalicije “Moramo” Robert Kozma izjavio je danas da su kontrolori te koalicije notirali u zapisnike neregularnosti na 67 biračkih mesta u Beogradu.

Kozma je agenciji Beta rekao da će Gradska izborna komisija (GIK) danas odlučivati o prijavljenim neregularnostima na biračkim mestima, ali da zbog preglasavanja ne očekuje da će GIK usvojiti sve primedbe.

“Na GIK-u će doći do preglasavanja i većina naših primedbi najverovatnije neće biti usvojena. Očekujem da će ipak biti poništeno glasanje na 6-7 biračkih mesta i da će po slovu zakona na tim mestima morati da se ponove izbori”, ocenio je šef Izbornog štaba koalicije “Moramo”.

Po njegovim rečima, izborni dan je protekao u okolnostima verbalnog i fizičkog nasilja, a kontrolorima je na pojedinim biračkim mestima prećeno čak i smrću.

“Na nekoliko biračkih mesta u Zemunu i na Bežanijskoj kosi, našim kontrolorima uz pretnje smrću nije dozvoljeno da upišu nepravilnosti u zapisnik, pa smo čak morali da pozovemo policiju da bi ih zaštitila”, kazao je Kozma.

U Beogradu se u nedelju glasalo na 1.085 biračkih mesta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x