Selaković: Za aktivno zapošljavanje skoro sedam milijardi dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je da će Sporazum o učinku Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) za 2023. godinu omogućiti sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja, za šta je u ovoj godini opredeljeno šest milijardi i 850 miliona dinara.

Selaković je, nakon potpisivanja sporazuma o učinku sa direktorem NSZ Zoranom Martinovićem, rekao da će time biti omogućeno da planiranim merama zapošljavanja posao dobije 21.205 nezaposlenih u ovom trenutku.

Selaković je rekao da će u mere aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini biti uključeno 2.285 osoba sa invaliditetom i poručio da resorno ministarstvo, Nacionalna služba za zapošljavanje i vlada nastavljaju rad na povećanju broja zaposlenih, sa posebnim fokusom na ranjive grupe stanovništva.

Direktor NSZ Zoran Martinović rekao je da je Nacionalna služba raspisala 13 javnih poziva za finansijske podsticaje poslodavcima i nezaposlenima, a izdvojena su sredstva za podršku invalidima, za samozapošljavanje kao i za javne radove.

Pored sredstava iz budžeta Srbije lokalne samouprave mogu NSZ-u da podnesu zahtev za sufinansiranje lokalnih akcionih planova, istakao je Martinović i dodao da se od tog izvora očekuje dodatnih 900 miliona dinara.

Martinović je najavio da će najviše novca biti opredeljeno za obuke i obrazovanje, budući da trećinu ljudi na evidenciji NSZ čine nekvalifikovane ili polukvalifikovane osobe.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x