Šestočlanoj porodici preminulog ratnog invalida potrebna pomoć, najstariji sin pokušao samoubistvo zbog nemaštine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: most u Brzom Brodu
Podelite vest

Marina Adamović, koja se godinama u Nišu bavi humanitarnim radom, pozvala je danas sve ljude dobre volje da pomognu porodici pokojnog, J.C. ratnog vojnog invalida iza kojeg je ostalo šestoro dece. Poziv je usledio nakon što je nastariji sin J.C., dvadesetdvogodišnji N.C. noćas pokušao da se ubije skočivši sa trećeg sprata porodične kuće u niškom naselju Brzi Brod.

Mladić je skočio sa visine od oko šest metara, ali je pad ublažila gomila granja pa je zadobio lakše telesne povrede. U niškom UKC je ustanovljeno da je zadobio oguljotinu na levoj strani čela, svestan je i komunikativan ali će biti obavljena dodatna dijagnostika.

Marina Adamovć je kazala da N.C. i njegovo petoro braće i sestara žive u ogromnoj nemaštini, sa bakom čija im je penzija jedini izvor prihoda.

“Pozivam sugrađane da počnu sa prikupljanjem hrane i drugih potrepština jer im, kako sam čula, sve nedostaje. Pozivam nadležne da pomognu ovoj porodici, otvorićemo i humanitarni račun za prikupljanje novčanih sredstava. Njihov otac se borio za ovu zemlju i najmanje što zaslužuje je da mu deca budu zbrinuta”, izjavila je Adamović.

Ona je u svojoj objavi na društvenim mrežama zatražila da se najstarijem detetu pokojnog J.C. omogući da preuzme starateljstvo nad mlađom braćom i sestrama i obezbede prihodi kao i svim drugim hraniteljima.

“Od prijatelja ove porodice dobila sam informaciju da je Centar za socijalni rad imao nameru da decu zbrine u hraniteljskim porodicama ali da je N.C. želeo da iz zadrži sve na okupu”, navela je Adamović.

Prema nezvaničnim informacijama, Centar za socijalni rad intenzivno se bavi ovom porodicom.

“Taj mladić je juče bio u Centru za socijalni rad, odazvao se pozivu na razgovor s obzirom na to da je u toku postupak za postavljanje staraoca njegovoj braća i sestrama. On je zainteresovan da preuzme starateljstvo nad svima njima jer je jedini punoletan. Centar postupa u najboljem interesu ove porodice, u tom smislu ispituju se njegovi kapaciteti, odnosno sposobnost da brine o porodici. Prva ideja je bila da budu smešteni po hraniteljskim porodicama, ali je uzeto u obzir da je bolje da ostanu zajedno”, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Centar za socijalni rad je, kako su kazali, u više navrata isplaćivao jednokratnu novčanu pomoć ovoj porodici, kupovao namirnice a deca su dobila i paketiće za Novu godinu. U toku je, kako su naveli, postupak na ostvarivanje prava na porodičnu penziju pokojnog oca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x