Sjajno veče uz grupu ”Zana” na Kraljevom trgu, večeras nastupa Udruženje za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Tri večeri zaredom publika i posetioci „zlatne planine“ imali su priliku da uživaju u tri različita muzička žanra i novoj multimedijalnoj fontani na jezeru koja svojim efektima na vodenom ekranu upotpunjuje atmosferu na Kraljevom trgu.

Veče 20. jula u okviru programa „Kulturnog leta“ bilo je rezervisano za koncert grupe „Zana“ kojoj ovo nije bio prvi susret sa zlatiborskom publikom. Koncert je simbolično započeo pesmom “Leto”, a usledili su dobro poznati hitovi “Mladiću moj”, “Oženićeš se ti”, “Jabuke i vino”, “Vejte snegovi” i mnoge druge koje je publika pevala u glas sa Jelenom i Žikom.

Poseban deo koncerta bio je i nastup naše sugrađanke Ivane Jajčanin, poznatije kao Naiva, poreklom iz Čajetine. Zbog specifične boje glasa nazivana je srpskom Ejmi Vajnhaus, a zlatiborskoj publici predstavila se sa svojim pesmama “Skidam” i “Baš, baš”. Obe pesme nastale su kao rezultat saradnje sa grupom ”Zana” za Beoviziju 2020. i Pesme za Evroviziju 2022.

Podsećamo da je koncert grupe ”Zana” deo turneje po zemlji i regionu kojom se obeležava 40 godina postojanja ovog pop-rok sastava.

Grupa je postigla popularnost širom bivše Jugoslavije sa drugim albumom „Dodirni mi kolena“ koji su izdali za ”Jugoton” i od tada kreće snažni uzlet na “estradnom nebu” koji traje i danas. Kroz vreme grupa se menjala, ali uvek ostajala dosledna sebi i svojoj publici koja je uvek verno prati, čemu je svedočila i večerašnja sjajna atmosfera na Kraljevom trgu.

Sledeći događaj u programu zlatiborskog “Kulturnog leta” je nastup Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor” 22. jula od 19:30 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x