Solar Jazz Festival 13. i 14. juna premijerno u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Solar Jazz Festival promo
Podelite vest

U Beogradu će 13. i 14. juna 2023. godine premijerno biti održan festival autorske džez muzike pod nazivom “Solar Jazz Festival”.

Sa početkom u 19 časova u Dorćol Placu (Dorćol Platz) publika će biti u prilici da čuje šest koncerata eminentnih domaćih džez kompozitora i izvođača.

Festival će otvoriti pijanista i kompozitor Dragan Ćalina koji sa svojim kvartetom iza sebe ima dva albuma, “Circle” (2019) i “Third Country” (2021). Sa početkom u 20.30 časova nastupa Milena Jančurić Kvintet koji će se publici predstaviti numerama sa debitantskog albuma “Shapes and Stories”. Poslednji koncert prve večeri počinje u 22 časa kada će nastupiti kvartet Ivana Radivojevića koji je avangardnim zvukom zaintrigirao mnoge slušaoce nakon objavljivanja svog prvog albuma pod nazivom “In Plain View”.

Solar Jazz Festival promo

Drugi festivalski dan će otpočeti nastupom kvarteta koji predvodi saksofonista Maks Kočetov, a koji je prošle godine objavio album pod nazivom “Altered Feelings”. Numere sa ovog albuma, koncipiranog kao osmodelna svita, će biti na repertoaru Kočetovog kvarteta 14. juna. U 20.30 časova nastupa kvintet gitariste Aleksandra Petrovića, jednog od istaknutih predstavnika džez scene mlađe generacije. Poslednji nastup festivala počinje u 22 časa, a publiku očekuje najveći ansambl – sekstet na čelu sa novosadskim gitaristom Borisom Hložanom, čiji se debi album očekuje ove godine.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji na sajtu Tickets.rs.

Solar Jazz Festival je sponzorisan od strane SOKOJ-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x