Spektaklom “Velike lutke” biće otvoren Festival uličnih svirača u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Ulični svirači printscreen
Podelite vest

Spektaklom “Velike lutke” (Les Poupées géantes) biće otvoren Festival uličnih svirača – Gradić fest u Novom Sadu, koji počinje 25. avgusta.

Povorku “Velike lutke“, jednog od vodećih evropskih teatara, Francuskog teatra Transe Express, činiće tri lutke, nalik porcelanskim, visoke pet metara, sa isto toliko širokim krinolinama.

“Jedan sasvim drugačiji doživljaj svima dostupne ulične umetnosti doneće umetnice – dive, koje će sa vrha lutaka izvoditi operske arije, kao i originalnu i popularnu muziku”, navodi se u saopštenju za javnost.

Lutke će pratiti 12 bubnjara i performera koji će izvodili ulične spektakle.

“Kristalni glasovi visoko iznad publike mešaće se sa komičnim skečevima na zemlji, a gradjani u povorci učestvovaće u stvaranju ulične umetnosti”, piše u saopštenju.

Osim programa otvaranja i regionalnog programa posetioci Gradić festa će tokom tri festivalske večeri biti u prilici da vide i nastupe još pet inostranih imena: italijanski ulični performer Lorenzo Gianmario Galli, Bandakadabra iz Torina, multiinstrumentalista Porcapizza, koji svira na instrumentima koje sam sastavlja od recikliranih materijala, Claudio Montuori – Birdman koji nastupa sa bluz gitaristom Massimoom Bizzarrijem u sastavu pod nazivom BizBuz i muzičar Ziggy McNeill koji stiže iz Australije.

Celokupan festivalski program može se pogledati na sajtu www.ulicnisviraci.com

Festival uličnih svirača – Gradić fest organizuje Umetnička asocijacija Inboks (Inbox) uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x